Paul Manuel (DEPT®) krijgt ‘Coq de Grand Honneur’ uitgereikt tijdens 100-jarig GVR hanendiner

De Hanen-winnaars 2023 tijdens het 100-jarig GVR hanendiner: v.l.n.r. Miles Momoh, Kyra Roest, Paul Manuel, Patritia Pahladsingh.

Amsterdam 7 februari 2023 – Het Genootschap voor Reclame (GVR), dat dit jaar haar 100ste verjaardag viert, heeft maandagavond tijdens het Hanendiner de winnaars bekend gemaakt van de prijzen voor de meest opvallende verschijningen in het marketing communicatie vak. Het genootschap reikt elk jaar in drie categorieën prijzen uit: voor de Jonge Haan, het meest opvallende talent onder de 30 jaar, de Coq d’Honneur, iemand die dit jaar het meest is opgevallen voor zijn of haar bijdrage voor het vak en de Coq de Grand Honneur, een Oeuvreprijs. De leden van het GVR waren deze avond te gast bij Dentsu Benelux, waar zij naast de presentaties van de winnende Hanen, genoten van een bijzonder diner in Japanse sfeer.

Coq d’Honneurs

Tijdens het diner werden drie Coq’s d’Honneur uitgereikt.

Isabel Boerdam – Founder Green Food Lab

De jury over Isabel: Isabel Boerdam is de oprichtster van het marketing en communicatiebureau Green Food Lab. Een succesvol bureau dat campagnes en content maakt voor veel A-merken. Maar bovenal een bureau met een missie waar Isabel persoonlijk betrokken bij is: de wereld een beetje beter achterlaten door vegetarisch en plantaardig eten te promoten. Zo startte zij in 2018 met de ‘Week zonder vlees’. Inmiddels een landelijk fenomeen waar 1 op de 5 Nederlanders aan meedoet en de overheid, veel merken en supermarkten zich aan verbinden. Isabel laat zien dat je een succesvol bureau kan opbouwen gedreven door een maatschappelijke missie. Isabel nam haar Haan virtueel in ontvangst bij een tussenstop tijdens haar fietsreis door Chili.

Kyra Roest – Founder AD.BUSINESS

De jury over Kyra: Kyra is ondernemer met een eindeloze hoeveelheid vlieguren in de Nederlandse (en internationale) reclame industrie. Ze is al jaren de initiatiefnemer en ’trekker’ van de Dutch Embassy of Creativity in Cannes; de plek waar het Nederlandse vak elkaar elk jaar ontmoet en waar de kwaliteiten van de Nederlandse industrie in de internationale kijker worden geplaatst. Daarnaast investeert ze veel tijd in het opleiden van jong talent dat bij haar altijd op kansen kan rekenen. Tot nu toe een van de unsung hero’s in de reclame en juist daarom heeft zij deze Haan meer dan verdiend. 

Patritia Pahladsingh – CEO Accenture Song

De jury over Patritia: In haar 25 jaar in reclame en communicatie heeft Patritia Pahladsingh een enorme bijdrage geleverd aan het vak. Ze is een van de motors achter de groei van TBWA in de afgelopen jaren en met dezelfde energie gaat zij vanaf deze maand aan de slag als CEO van Accenture Song. Patritia is uitgesproken en gedreven om goed te doen, waarmee ze een rolmodel is voor veel jong talent in het vak. Met haar aanstekelijke energie en oprechte aandacht voor mensen heeft Patritia een geweldige bijdrage geleverd aan meer diversiteit en inclusie in de reclamewereld en in het creatieve werk.

Miles Momoh is de Jonge Haan 2023

Voor de Jonge Hanen waren drie talenten genomineerd:

Kiki de Bruin doet een PhD journalistiek bij de Hogeschool Utrecht op Nieuwsmijding en de gevolgen voor geïnformeerd burgerschap in een democratische samenleving.

Miles Momoh werkt als cultureel Strateeg bij Hammerfest in Amsterdam en is ex-bestuurslid bij We Are RA*W.

Renee van den Oetelaar staat aan het hoofd van Boomerang FT, een bureau waarmee zij jong talent een springplank wil bieden voor een loopbaan in digitale reclame.  

De drie kandidaten moesten ter plaatse het genootschap overtuigen waarom zij de meeste waarde toevoegen aan het vak. Na uitvoerig overleg en verschillende stemrondes werd de Jonge Haan 2023 uitgereikt aan Miles Momoh. Miles kreeg de prijs vanwege zijn inzet voor gelijkwaardige behandeling binnen de creatieve industrie, onder andere door actief bij te dragen aan het ‘PlusPlusOne’ programma dat gericht is op het versterken van diversiteit en inclusie in het marketing- en reclamevak.

Coq de Grand Honneur

De avond eindigde met de uitreiking en lauwering van een reclame-icoon en de toekenning van de Coq de Grand Honneur, de ‘Oeuvreprijs’ van het GVR aan:

Paul Manuel – Founder DEPT®

De jury over Paul: Paul heeft met DEPT® een van de grootste advertising groepen van Europa opgezet. Na een carrière als olympisch zeiler startte hij samen met zijn broer het bureau TamTam wat uiteindelijk in 2015 zou uitgroeien tot wat nu DEPT® is. Hij wordt door sommigen omschreven als één van de aardigste mensen in het vak en treedt niet vaak op de voorgrond. Paul krijgt de Coq de Grand Honneur omdat hij onvoorstelbaar belangrijk voor onze sector is geweest en nog steeds is. Met zijn inzet om de veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden van digitaal effectief te benutten voor succesvolle marketing- en advertising strategieën van zijn opdrachtgevers, heeft hij het vak op indrukwekkende wijze verder gebracht.

Bijlage: Foto van de Hanenwinnaars v.l.n.r. Miles Momoh, Kyra Roest, Paul Manuel, Patritia Pahladsingh. Isabel Boerdam ontbreekt omdat zij momenteel in Chili verblijft.

Over het GVR

Het Genootschap voor Reclame werd opgericht in 1923 met als doel de betekenis van reclame en de erkenning daarvan te bevorderen. Honderd jaar later brengt het Genootschap vertegenwoordigers van reclamebureaus, opdrachtgevers, PR-bureaus, onderwijs en wetenschap bij elkaar. Alle leden van het GVR leveren een actieve bijdrage aan het communicatievak en hebben hun sporen daarin verdiend. Bij de bijeenkomsten van het GVR wordt invulling gegeven aan de ‘kennisconnectie’: kennis wordt gedeeld en de vriendschap in het vak versterkt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Hanen en het GVR kunt u contact opnemen met het bestuur van het GVR via  info@genootschapvoorreclame.nl

NB. De prachtige hanenbeeldjes zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Gerda van Kersbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll To Top