GVR/Slagzinnenregister

Het GVR/Slagzinnenregister is een zelfstandig onderdeel van het Genootschap voor Reclame. In het Slagzinnenregister kunnen organisaties, bedrijven, instellingen en overheden slagzinnen laten registreren. Dat heeft voordelen als risicobeperking, bewijsvoordeel, preventie en procesvoordeel.

Naast registratie is het ook mogelijk om in het Slagzinnenregister een onderzoek uit te voeren rondom een bepaald trefwoord – of van een gehele slagzin. Meer informatie over GVR/Slagzinnenregister is te vinden op de website www.gvr-slagzinnenregister.nl. Daar is tevens informatie te vinden over registratie, beoordeling en het reglement.

 

Geschiedenis

GVR/Slagzinnenregister is in 1928 opgericht door het Genootschap voor Reclame. In het register werd slagzinnen geregistreerd. Bij gebrek aan een duidelijke definitie ontstond er een wildgroei aan gedeponeerde zinnen. Daarom werd er in 1955 een GVR/Slagzinnencommissie geïnstalleerd die duidelijke toetsingsvoorwaarden formuleerde in het Reglement GVR/Slagzinnenregister. In 1979 werd het GVR/Slagzinnenregister grondig herzien en de allerlaatste wijziging dateert van januari 2005.

Scroll To Top